Ilmar kluckar som en höna.

Igår sprang jag på Ilmar på Östra Förstadsgatan. Han drog en gammaldags skrinda efter sig. Vagnen föreföll vara full med tomma, kling och klongande spritflaskor.

“Ska du till systemet och panta?” frågade jag. Ilmar drog iväg ett typiskt illmarigt Reepalu-leende.”Nej du Braveheart, dom här pavorna ska jag ta hem och spola av i duschen!” “Vad ska det vara bra för?” frågade jag.

” Rena och fina ska jag sälja dom till Malmös alla krogar mina.” Han rimmade som en kluckande höna. “Ka ko , Ka, ko dom här flaralitsorna betingar ett pris av tjugo spänn styck.” “Varför ända in i helvete betalar dom sådana ockerpriser?För några pantflaskor?”frågade jag.

Ilmar började nu kackelskratta så att han fick vika sig dubbel. ” Ha ha ha! KLuck, kluck, kluck! Dom måste ju hi hi hi skaffa systemflaskor att hälla över all billig sprit dom köper in från Border Shop i Puttgarden! Ha ha ha! Kluck, kluck, kluck Det gäller att ha rätt etikett om det kommer någon kontroll. Annars åker man dit! ” “Så du menar att krögarna med berått mod blåser skatteverket på en helvetes massa pengar och du Ilmar, som bistår med dom äkta pavorna blir ju i allra högsta grad en medbrottsling!” Nu illmarade han sitt lilla valrossansikte i ett stort flin och viftade med sina handbeklädda labbar framför mig. “Nej du Braveheart. Jag , Ilmar den Store och Smarte lämnar inga fingeravtryck efter mig och det är inte till min privata mobil kunderna ringer in sina beställningar.” “Jasså vart ringer dom då?” Nu pöste Ilmar över och levererade en ordentlig rap. ” Dom beställer förstås av mina kumpaner på Socialdemokratiska ungdomsförbundet här i Malmö!”

Så rapade och pruttade den före detta borgmästaren mycket belåtet på en och samma gång.Jag tittade allt mer fundersamt på den lille mannen. ” Men du Ilmar varför åker du inte själv över till Tyskland och köper upp spriten? Då kan du ju passa på att tanka dina äkta tompavor nere på bildäck.” Ilmar tittade begrundande på mig en lång stund. Sedan kom det:

“Det har du hu rätt i!”

Lämna en kommentar