Ilmar gömmer Stasimaterial på Björns mugg , Östra Förstadsgatan i Malmö.

Regeringen Löfvén har varit utsatt för attack efter attack från den mer eller mindre samlade oppositionen ända sedan han tillträdde för snart tre år sedan, men gång på gång har statsministern likt en skicklig matador lyckats undvika både förnedring och nyval. Han är en mästare på politiskt hokus pokuseri, men den här gången går det nog ändå inte. Vänsterns Nooshi darrar inte. Hon har lagt fingret på avtryckaren, djupt förorättad över att Stefan Löfvén inte ens vill prata med henne. Ändå rätt förutsägbart. Statsministern vill inte bli knäppt på näsan av en så ung tjej som Nooshi Dadgostar. Stefan har ju flera gånger tidigare visat att han är en riktig mansgris och likt zebran går ränderna aldrig ur.

Får vi då en ny regering om tre månader? Tror ändå inte det. För då krävs det bla att ganska många moderater stödröstar på liberalerna, vilket nog inte kommer att ske. Man vill ju denna gång naturligtvis bli större än Sverigedemokraterna och då duger det inte att kasta bort röster på ett parti, som ändå inte klarar att kamma hem 4 % av rösterna. Sabuni frågar sig förstås: “Vad ska en stackars flicka göra?”

Miljöpartiet då, klarar dom spärren? Ja, det tror jag. Till skillnad från liberalerna har dom en någorlunda trogen valmanskår bland tjejerna i storstäderna och dessutom en klar idé om hur miljöfrågorna ska hanteras och nu när Fridolin och hans islamistkompisar är nerspolade skulle till och med jag kunna tänka mig att  stödja partiet. (Jo, jag har alltid gillat tjejerna i storstäderna!)

Kommer det verkligen gå att utesluta Sverigedemokraterna från en borgerlig regering? Tror inte det. Med 20 % av rösterna kommer dom knappast göra avkall på sina krav. I alla händelser och hur det nu än går. Nästa vecka blir spännande .

Slutligen: Björn på Blue Desert Music avsvärjer sig allt samröre med Stasi i Malmö. Han påpekar att han gång på gång har bett Reepalu att komma och hämta broschyrer, lösmustacher och annat material, som han uppenbarligen har gömt undan på Björns toalett.

Gå nu ut och njut av värmen innan den försvinner!

Lämna en kommentar