Hon ska fan ta mig inte vara ute och springa på stan!

Jag har sett att den nyligen släppta polisserien TUNNA BLÅ LINJEN har blivit positivt recenserad av de sk kulturskribenterna i massmedia. Jag vidhåller min kritiska hållning. Den svenska serien är mycket sämre än sin amerikanska förlaga HILL STREET BLUES, som den frenetiskt försöker efterapa. Däremot ger den en rättvisande bild av dagens Malmö och alla dess parallellsamhällen. Polisen står inför en ganska hopplös kamp mot kriminaliteten. Stan vimlar av första invandrargenerationens existentialister. Detta har ingenting att göra med deras gener utan desto mer med vårt svaga samhälles totala oförmåga att ta hand om dem. Vår helt misslyckade grundskola släpper ut problemområdenas barn i samhället utan de mest basala kunskaperna. Socialtjänsten har så mycket att göra att de grundläggande problemen ramlar mellan stolarna. Vi har fått en helt förlorad generation, som mest blippar runt med sina nystulna smartphones. Läsa och skriva det svenska språket kan dom dessvärre inte.

Ett annat stort problem i Malmö, som de flesta av oss blundar för, är det organiserade tiggeriet. Hur fan kan vi tillåta att bettlarhallickar tar över 80 % av dessa zigenares inkomster?  Ja just det! Zigenare betyder främling på deras språk , Romani och det är väl så vi ser dom. Inte som romer , vilket betyder människor på samma språk. Just det faktum att vi betraktar dom som värdelösa främlingar gör att vi utan några egentliga samvetskval kan ignorera deras förekomst utanför i stort sett varenda livsmedelsbutik i Malmö. Nej dom borde vara här på samma villkor som vi andra. Dvs ha rätt att söka jobb och bostäder. Annars kan dom inte vara kvar här. Det organiserade tiggeriet får aldrig bli acceptabelt!

Idag, alldeles strax, svärs Joe Biden in som president i USA. Jag har stora förhoppningar på mannen, som verkar vilja ta tag i vår största ödesfråga, klimatet, med full kraft. Lycka till Joe Biden och Kamela Harris!

Slutligen: Vi har inte sett till Haggadah von Pitt på länge. Var är hon? Den förre borgmästaren Ilmar von Pitt vet: “Äh, jag har låst in Haggan på toaletten. Hon ska fan ta mig inte vara ute och springa på stan!”

Jaha , då vet vi.

 

Lämna en kommentar