Hermann Fittler gillar inte musik!

Nyårsafton är över och det tackar förstås alla hundar för. Även så min lilla katt som gömde sig under husses säng. Det ihärdiga smällandet hade verkligen ingen feststämning att förmedla. Det hela påminde mest om en natt i Beirut. Det kanske är dags att lägga ner fyrverkerierna? Förbjuda? Nej så gör vi ju inte i Sverige. Tegnell får väl gå ut med en rekommendation.  Vi har observerat att nämnde Tegnell har legat lågt med kritik av diverse statsråds brytande av FHM:s alla påbud. Inte så konstigt eftersom den gode(?) Anders har blivit lovad en socialdemokratisk ministerpost när pandemin har lugnat ner sig. Ska han rent av ersätta Löfvén? Kom ihåg var ni hörde det först.

Det är klart att Ringhals måste stängas. Vi får helt enkelt lära oss att leva energisnålare i framtiden. Det ska nog gå bra med de förnybara energikällorna vi ändå har i Sverige. Det är inte särskilt svårt att transportera energi från Norrland till Skåne. En hälsning till de kverulerande norrlänningarna: Ni kan vara alldeles lugna. Ni ska få ha er surströmming ifred.

År 2020 blev ett rekordår för grova våldsbrott i Sverige och det kommer bara att bli värre om vi inte skärper oss. Vi får helt enkelt sluta att ständigt hitta förmildrande omständigheter till mord och skjutningar i våra storstäder. Orsakerna torde mest vara att finna i taskig kultur och bristande uppfostran. Konstnaden för en kriminell livsstil måste öka!

Jag såg via uppklistrade, handritade posters (Jo, dom jävlarna snodde min dotters färgkritor!) att Ilmar Reepalu och Kuken Rommel skulle hålla nyårskonsert utanför vårdcentralen Granen. Kuken spelar trumma och Ilmar blåser förstås i sin trumpet.  Fylld av förväntan tog jag mig dit. Men vad händer? Ut kommer föreståndaren, en viss Hermann Fittler och plockar av dom instrumenten. Hur blir det nu? Ingen mer musik? Jodå, som om ingenting har hänt börjar den före detta borgmästaren att trumma på sitt feta arsle och Kuken drar fram sin och lirar basgångar. Sannerligen två innovativa herrar.

Trevlig fortsättning önskar

Janne Braveheart

Lämna en kommentar