Hej på dig Lennart!

Namnet Lennart har forntyskt ursprung med samma betydelse som Leonard, dvs hårt lejon. Lennart kallas påfallande ofta Lelle eller Lenne.

Lenne Broberg , var för övrigt en av de första på Stockholms rockscen i slutet på 50-talet. Han dog alldeles för ung , men jag hann ändå träffa honom flera gånger. Bla uppe hos bröderna Englund på Odengatan 84, men också efter en minnesvärd spelning med Leekings på Gloryland, Uppsala. Mitt bestående minne av Lenne Broberg var hans självklara snällhet och omtanke om andra. RIP Lenne!

En helt annan Lennart hade efternamnet Björklund och bodde i Bagarmossen. Det var han som lärde mig att slåss . Så pass bra att jag fick bli assisterande tränare i hans mördarskola, Svenska Självförsvarsällskapet. Mitt anfallande höga armlås sitter fortfarande som en smäck just där Lelle Björklund satte det . Dessvärre gjorde han senare i livet bort sig rätt ordentligt när han började lura av pensionärer deras sparpengar. Han sålde helt enkelt tomter i semesterparadis till dom. Men det låter väl trevligt? Nej, projekten var bara luft. En gång försökte han till och med sälja en obefintlig restaurang till mig. Vilket arsle den mannen var! Lennart Björklund fick sitta ett par år på kåken , men gamlingarna fick aldrig tillbaka sina pengar. Mer om Lelle Björklund finns att läsa i min bok Daniel (Egmont/Saga)

Lennart Lelle Hegland, fd basist i Hep Stars blev efter musikkarriären en artistbokare av rang. Han ordnade åtskilliga gig åt Gin & Grappo. Jag spelade också med honom en gång. Han kom till giget med en flaska conjac halvt öppnad  i rockfickan. På den vägen var det.

Lennart Bodström var en socialdemokratisk politiker, sedemera minister, som brukade somna under riksdagsdebatterna. Vet inte riktigt vad han gick på.

Leonard Cohen, legendarisk låtskrivare, som är väl värd att lyssnas in, för de som ännu inte har gjort det. Suzanne heter favvolåten.

Här kommer Lennart Geijer, fd justitieminister och tillika horknullare av rang.

Lennart Nacka Skoglund, bolltrollare från Söder. Katarina Bangatas hjälte , som blev megastor i italienska Inter. Dessvärre slutade det inte så bra. Det var dessvärre en mycket sorgsen fd gamäng som genomlevde sina sista år sittandes på Eriksdalsbadets bastulavar.

Lennart Ilmar Reepalu, idiot från Malmö.

Ha det bra så länge!

Lämna en kommentar