Hej Linus!

Linus är den latinska formen av mansnamnet Linos, som betyder klagosång. I Sverige fick namnet en större spridning först i mitten av 1900-talet. Men Linus popularitet har allt sedan dess livligt påhejats av både kända seriefigurer (Snobben) och innovativa tv-serier (På linjen).

Linus var en rocksångare , som egentligen hette Karl Gebhardt. Kom till Sverige via USA och gjorde sig mest känd som coverartist och kvinnomisshandlare. Men på något sätt lyckades han bygga upp en myt om sig själv, som sedan förstärktes av vissa journalister. Linus hade ett mycket ojämt humör , som säkerligen skrämde många från att våga närma sig honom. Hans favoritdryck var Remy Martin, vilket han generöst bjöd på de gånger jag besökte honom i hans Stockholmslägenhet. Jag älskade Linus enorma skivsamling av singlar med den första 50-talsrocken. Där fanns det sannerligen ett intresse vi delade. På scen var han minst sagt explosiv med sin grupp Wedge. Ja, han jagade upp sig så till den milda grad att hans stundtals kom att avsluta sina shower med en helikopter.

Linus på Linjen är förstås en oförglömlig TV-serie. Kreativ och definitivt banbrytande.

Linus på Nimbus , var en jävla idiot , som många gånger störde Gin& Grappos framträdanden på Restaurang Nimbus. Gossen var en raggare , som trodde sig kunna sjunga 50-tals rock´n roll, men folk som aldrig har förstått storheten hos Chuck Berry och Eddie Cochran har jag alltid tagit avstånd ifrån. Nimbus-Linus åkte således av scenen varje gång han öppnade käften. Mannen gillade inte araber, eftersom de kunde stänga av oljekranarna och därmed torrlägga hans andra stora intresse, jänkebilarna.

Linus Törnblad, heter en påg, som trots sin för sammanhanget ringa längd (1,80) blev en lysande höjdhoppare. Tyvärr tappade han tron på sig själv, vilket abrupt avslutade hans lovade karriär som toppidrottsman.

Linus Dunkers sålde bitcoin och blev därmed skyldig skatteverket 8 miljoner ( bitcoin?)

Linus påslakan är 100 % lin och enligt företaget så vill den som väl har bestämt sig för att sova i linne aldrig ha något annat. Så sant!

Ilmar Linus Reepalu skuldbelade judarna i Malmö genom att tala om att de allt fick skylla sig själva för stadens antisemitiska hållning. cit.: “Så går det när man inte tar avstånd från Israel!”

Ha det!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna en kommentar