Har någon sparkat dig i arslet Ilmar?

Alla som någon gång har entrat Operakällarens kök i Stockholm vet att detta är säkraste sättet att få en hand i skrevet. Gäller såväl kvinna som man. Denna offentliga hemlighet har i dagarna avslöjats av bla Expressen, så nu får inte Stefano Catenacci längre laga mat till kungahuset. Fast knappast för alltid, för det går ju alltid att vända blad som hans majestät brukar säga.

TV 3 visar i programmet Efterlyst varje tisdag upp grova brottslingar , ofta med både skarp bild och namn. Sedan kan folk ringa in till polisen, som till slut eventuellt kan gripa förbrytarna. Det är förstås bra eftersom uppklarningsprocenten hos bylingen i största allmänhet är alldeles för skrämmande låg. Här i Malmö går just nu den lokala snuten ut till allmänheten med ett frågeformulär där medborgarna får ange vilka olika brott de har utsatts för. Idioti på amatörnivå! Detta måste vara en idé ni har snott från en högstadieskolas SO-undervisning. Eller möjligen från Socialhögskolan, som intellektuellt befinner sig på samma dagisnivå.  Gå ut och jaga grovt kriminella istället och sluta att  klaga på er bristande personaltäthet om ni har tid med sådant här!

Åter till programmet Efterlyst, som många gånger går alldeles för långt i sitt utlämnande av namn och bild. Eller gör dom ? Kan det verkligen vara så att var och varannan brottsling har utomeuropeisk bakgrund?

Igår stötte jag på Ilmar Reepalu hos Björn på Blue Desert Music.” Jag är kristen!” vrålade han och viftade med nyligen omnämnda frågeblankett från polisen framför näsan på mig. ” Vi vet Ilmar vi vet!” “Du Braveheart, det finns ingen kolumn för sparkar i röven!” Jag tittade litet förundrat på den lille mannen. ” Har någon sparkat dig i arslet Ilmar?” Då tog han fram sin trumpet för att utbrista i en yvig fanfar i falsk dur. “Ja den jävla Grisen Holger gav mig en rejäl känga där bak igår!”

Lämna en kommentar