Gud vad tjock du har blivit Jan Guillou!

Satt och tittade på dokumentären om Guillo igår. Visst var(är?) han intelligent och extremt företagsam. En riktigt skicklig ordbajsare med stor kärlek för våldsförhärligande manlig heroism.  Men och det är ett jävligt stort MEN! Bara om det gynnar hans grymt förväxta ego. Kolla bara vad han gjorde Peter Bratt! Är då verkligen hans knivskarpa hjärna värd så mycket? Nej Jan Guillou får nog finna sig i att bli ihågkommen som den narcissistiska skitstövel han är.

Kanske synd att vi var så återhållsamt tillbakalutade , jag och Rickard Fuchs, på Göteborgs bokmässa för så där 15 år sedan. “Nu tar vi den jäveln!” sa Rickard. Men tack och lov uteblev den stora skandalen. Den gången.

Våld är för övrigt ett rätt så trubbigt instrument att lösa konflikter med. Det är en kunskap  vi människor borde ha tagit till oss för länge sedan. Fast vissa lär sig aldrig. Jag är stundtals tvungen att dela bastu på Hylliebadet med två vettlösa polacker. De hyllar kontinuerligt Adolf Hitler & Co. Har de glömt bort att tyskarna bombade Warszawas civilbefolkning september 1939? Men det var väl bara judar? I helvete heller. 30.000 renrasiga (vad fan det nu är för något)polacker dog också under det tyska bombanfallet. Judarna murade man in i getton så att de lättare kunde transporteras vidare österut.

De båda rasisterna hatar naturligtvis framförallt muslimer och tiggare från Rumänien. Några sådana har jag dock aldrig sett i Hylliebadets bastu. Hej på dig du också!

 

Lämna en kommentar