Godispåsen börjar tömmas!

Godispåsen börjar tömmas! Hur ogärna vi än vill det, måste vi förstå att våra skattepengar inte räcker till allt som vi vill ha.  Pandemin har tärt rätt så hårt på våra ekonomiska muskler och det är dags att börja hålla igen våra utgifter. Vi har helt enkelt inte råd med allt. Vi måste börja välja, det vill säga ställa det ena behovet emot det andra. Det är inte roligt, men om vi inte vågar ta tag i det nu, kommer någon annan göra det åt oss. Om det vill sig riktigt illa kan våra romska tiggare inom en mycket snar framtid få sällskap utanför livsmedelsbutikerna av vanliga, etniska svenskar. Hej, Hej?

Ett bra steg i rätt riktning har ändå idag tagits av vår finansminister Magdalena Andersson, som meddelar regeringens beslut att säga upp skatteavtalen med Portugal och Grekland, där rika svenska pensionärer har kunnat leva gott utan att behöva skatta på sina pensioner eller kapitalinkomster i Sverige. Istället har dom kommit undan med 7 % i skatt. Snart slut på det kalaset.

Ett växande problem är bidragsfusket i Malmö. Det kostar oss åtskilliga miljoner om året. Fy fan! Ett system som var tänkt att utjämna ojämlikheten i samhället har kommit att bli en prima inkomstkälla för de som skriker högst. Försäkringskassan: Tjofaderittan lambo!

Jag noterar att min stad ska bli renare och mindre nedskräpad genom införandet av bötesbelopp för kastande av papper, fimpar och annat skräp rätt ner på gatan. En nödvändig åtgärd , men hur ska man komma åt syndarna? Man får antagligen utrusta P-nissarna med kommunala smartphonekameror, för en bild ljuger som bekant aldrig. Eller?

Jag uppmärksammar att förnamnet Alkis inte godkänns i Sverige. Litet synd. Tycker faktiskt att Alkis Reepalu låter rätt trovärdigt och till och med litet trevligt.

Ha nu en skön vårvinter kväll alla Covidbröder och systrar i hela landet.

 

Lämna en kommentar