Skydd flygare skydd!

Vasa Reals skolgård myllrade av unga killar varje rast. Flera hundra som sprallade av sig mellan lektionerna. Många spelade “Nigger” (Ja usch det hette så) med en tennisboll i en uppkritad fyrkant , andra spelade fotboll med en taskigt uppumpad gummiboll. Som ni säkert förstår var ljudvolymen uppskruvad till max, men så plötsligt kom det ut en man från gymnastikhuset. Iklädd klanderfri, alltid välpressad grå kostym med tillhörande fluga, basunerade han ut: SKYDD! FLYGARE SKYDD! Och alla, ja, jag menar verkligen alla , kastade sig handlöst ner på den asfalterade gårdsplanen. Denna övning kunde komma när som helst vilken rast som helst hela veckan. Mannen i kostymen var förstås Kaparn, den legendariske Tage Ringqvist. Jag tror att han hade deltagit som frivillig i det Finska Vinterkriget och nu såg han det väl som sin uppgift att hålla oss pojkar alerta. Varför finns det inte några sådana lärare idag?

Jag får ibland på skallen för mina sympatier till Vänster i politiken. Jag kan här och nu bara meddela att jag verkligen aldrig har gillat Stalin och hans kommunistiska kompisar. Den enda jag kände av mina röda kompisar som verkligen hyllade den sovjetiske tyrannen var Sven Wollter. Jag tyckte mycket om denne märklige man, men när det gällde hans vurm för Stalin stod jag över.

Ingen barnfamilj i Malmö vill få villkorligt frigivna pedofiler till grannar. Så heller inte jag. Min empati räcker här tyvärr inte fram hela vägen.

Jag har just återupptäckt den sedan länge bortgågne superrockaren Carl Perkins. Jag älskar hans livekonserter tillsammans med storheter som Clapton, Ringo och George Harrison. Dom höjer värdet på You Tube. Rock´n roll will never die!

Ha nu en trevlig kväll!

Lämna en kommentar