Flustret

Ja så heter det vita träslottet som ligger vid Svandammen i Uppsala. Det är rätt så nybyggt eftersom orginal Flustret brann ner för så där tjugo år sedan. Men det var just här som Hagge & Gagge härjade för sådär 50 år sedan. Vi gjorde båda lumpen på AUS och hade behov av att hitta på något roligare på kvällarna. Det blev Sjuksköterskeskolan som låg mitt emot på andra sidan Dag Hammarskölds väg så det var där vi tillbringade våra nätter. Både Hagge/Ragnar Nielsen/ och Gagge / Janne Goldman/ hade uppmärksammat det gamla träslottet vid Svandammen. “Här ska det bli musik!” sa vi båda med en mun.

Det visade sig att Uppsala Restaurang AB ägde stället så vi bokade in ett möte med bossen, dvs direktör Bernet. Av någon anledning trodde han på oss och våra idéer så vi fick till en 50/50 deal. Dom skulle stå för stället och vi skulle ordna med musik, annonser och band. Inga problem! Men… Hur fan skulle vi få dit folk?

Vi insåg förstås att killarna skulle komma om vi bara kunde få dit tjejer. Det kunde vi. Vi cirkulerade runt på Sjuksköterskeskolan några kvällar och lyckades sälja 180 biljetter till premiärkvällen. Så då blev det förstås inga problem att få dit killarna från luckorna.

Vi hade mest dansband på scenen men jag minns en tjej som stack ut: Birgitta Wollgård. En skitsnygg damfrisörska som så småningom kom att få köra med bla Ledin bakom ABBA på deras Australien turné. Hon kunde ha blivit en svensk Cilla Black men Stickan Andsersson hade just då fullt upp med Björn och Benny och en annalkande Ted Gärdestad.

Efter två månaders brak och buller succé fyllda och totalt fullspikade kvällar upphörde dock vårt samarbete med Uppsala bolaget. Vi fick sparken för dom var helt övertygade om att vår verksamhet för eller senare skulle få stället att brinna upp .

Det gjorde det ju också, men långt efter Hagge & Gagges tid.

2 tankar på “Flustret”

  1. Åsyftas Birgitta Wollgård som sedan 1972 hade sitt dansband Salut?!
    Det är ju tunga dåtida populära saker!

    Svara

Lämna en kommentar