Fler poliser?

Partiledarna sjunger i kör: “Fler poliser!” En falsk korus i otakt där alla tävlar om vem som kan skapa flest nya polistjänster. Blir det den tröge Löfvén eller den lilla opportunist nippertippan från KDS ? Vem ska vinna? Jag förgås av spänning.
Men allvarligt talat: Inte fan behöver vi fler poliser. Vi behöver bättre! Faktum är ju att dom vi har idag inte löser särskilt många allvarliga brott. Allra värst är ju att polisen inte klarar av att matcha gängbrottsligheten. Uppklarningsprocenten är skrämmande låg. Vi behöver således inte fler men väl bättre poliser. Men var ska vi hitta dom?
Nej använd hellre skattebetalarnas pengar till att befolka skolan med lärarassistenter. Gärna unga som pratar och förstår det språk dagens elever pratar.
Nästa vecka börjar min dotter Molly något motvillig i sjunde klass. Skolan är numera väldigt digitaliserad. Det hade jag aldrig stått ut med. Nej vad jag minns med bitterljuv glädje är de udda personligheterna som satte färg på min pluggtillvaro. Där fanns religionsprofessorn Hjalmar Sundén vars filosofiska teorier har väglett mig genom livet. Eller adjunkt Fernkvist som intresserade mig för engelsk litteratur så till den grad att jag senare på universitetet kom att ta tre betyg i just det ämnet. Sen fanns det också en udda kärring som gav mig så taskiga betyg i fyra ämnen (svenska (2 betyg), historia och samhällskunskap att jag inte kom in på läkarutbildningen på Karolinska. Det blev rock´n roll istället och fan vet om jag inte borde tacka den där tanten för det, men hon är nog död sedan länge så jag får ta det vid ett senare tillfälle.

Lämna en kommentar