Fen slog ut de två pajaserna idag!

Så gick då misstroendeförklaringen mot regeringen igenom med god marginal. Den goda fén Nooshi tog upp kampen mot de onda drakarna Annie och Stefan och hon vann!  Det var bara så uppenbart att vi fick se en seriös politiker slå ut två oseriösa taskspelare. OBS! Detta är inte ironi. Jag sätter endast ord på vad vi alla såg. Nooshi växte i våra ögon medan Annie och Stefan framstod som de egocentriska yrkespolitiker de är. Slipper vi dom nu? Nej, dessvärre inte. Dom kommer tillbaka.

Jag har vråltittat på den tyska TV-serien Weisensee. Den ger en oerhört sann bild av det Östtyska 80-talet. Tro inget annat. Allt som kunde ha blivit så bra gick ju åt helvete. Hänsynslösa Stasiagenter förrådde sitt eget folk på löpande band. Blev det då bättre när D-marken tog över efter murens fall? Blev människorna friare? Fan tro´t, men i alla händelser är serien ytterst sevärd och just nu ligger den bara där på svtplay och väntar på er. Mycket nöje!

Nu över till det pågående EM spektaklet i fotboll. Sverige ska spela sin sista gruppspelsmatch mot Polen, som bara måste vinna för att gå vidare till åttondelsfinal. För att komma dit drar polackerna sig inte för att försöka psyka svenskarna med beskyllningar för eventuella röverier och andra gemena illdåd påstått begågna på 1600- talet!  Det är fan ta mig inte riktigt navlat, men nationalismen har en baksida mörkare än månens och nu tränger den återigen in i fotbollens värld. Obehagligt!

Värmen över Skåne ligger kvar och i morgon kommer fönsterputsarna. Ändå alltid något vi har att vara glada för.

Janne

P.S. Ikväll ska Danmark slå Ryssland med minst två mål på Parken och gå vidare i turneringen.

D.S.

 

Lämna en kommentar