En stor dag för familjen idag!

Det är en stor dag för familjen idag. Molly fyller fjorton år och min son Williams flickvän  Zoe har äntligen, efter två års kamp fått uppehållstillstånd. Så ikväll blir det tårta! Litet synd bara att de utflygna barnen i Israel och Spanien inte kan vara med!

Tunna blå linjen växer för varje avsnitt. Efter ett rätt taffligt första avsnitt har serien blivit allt intressantare. Lika bra som sin förebild Hill Street Blues? Nej dom karaktärerna i denna fantastiska polisserie går inte att kopiera , men som sagt: För svenska föhållanden är Tunna blå linjen bra.

Så är det då dags för en ny attack mot Löfvéns regering. Denna gången håller en desperat Sabuni i taktpinnen och hon kämpar för sitt och liberalernas politiska liv. Räcker det med litet främlingsfobi? Tror inte det. Löfvén viker sig inte den här gången heller. Han får till en kompromiss med Annie och så regerar han vidare tills nästa ordinarie val.

Tidningen Expressen uppmärksammar för närvarande fattig Sverige i flera stora reportage. När bidragen  minskar och jobben försvinner drabbas förstås landsbygdens befolkning och så har det varit i många år. Inflyttningen till städerna ökar, men det gör knappast någon lyckligare. Lösningen  är väl en utlokalisering av företag från de stora befolkningsregionerna till de mindre. Annie Lööf pratar ofta och länge om detta, men har hon i praktiken gjort något åt det? Nej, men nu när januariavtalet förhoppningsvis spricker, så har du chansen Annie. Ta den!

Igår var jag hemma hos den förre borgmästaren Ilmar von Pitt bara för att konstatera att han var fullt upptagen med att borsta tänderna på sina katter. “Varför Ilmar, varför?” Den lille mannen rynkade sin panna i djupa veck innan han svarade: “Ja men det förstår du väl. Jag har ju for i hilvite tjugo sommarkatter här och måste bli av dem. Det går ju inte att sälja vuxna kattor som luktar gammal unken kattmat!”

Lämna en kommentar