En idiot låser in hundar i varma, parkerade bilar på Östra Förstadsgatan!

Jag har stått i en hel del köer i mitt liv. Systembolaget innan storhelger förstås, men också på jakt efter intressanta konsertbiljetter. Idag har kösamhället ändrat karaktär. Digitalt har det blivit vilket innebär att man alltid hamnar i ett kösystem varje gång man är tvungen att telefonledes kontakta en myndighet. “ Ni är placerad i kö. Din plats i kön är 78.” Jo så låter det ju och det kan man leva med, men det finns dessvärre  en annan kö som är litet svårare att tolerera. Operationskön till universitetssjukhuset i Malmö. Hjärtmottagningen har ställt mig där, bland cancerpatienter, Mr Lumbago och en och annan invandrad turk. När blir det min tur? Kanske om två år om jag lever så länge. Bättre än så är inte svensk sjukvård. Å andra sidan har jag haft ett väldigt bra liv och någon gång ska man ju ändå dö.

Har ni också sett den där lille mannen med mustasch , som går och dyrkar upp parkerade bilar på Östra Förstadsgatan? Men vad är det han gör?! Han lägger in hundar i baksätet på bilarna och så stänger han till om dom med hermetiskt uppdragna fönster och allt. “Vad fan håller du på med Ilmar” frågar jag upprörd som jag blir när jag inser att djuren kommer att fara alldeles förfärligt illa instängda i värmen. “Jag gillar inte hundar!” väser den lille mannen mot mig.  “Dom bara går omkring och skiter överallt!”

På tal om djur kan jag berätta att jag fått stor respons på idén att dela ut kattungar till ensamma människor. Fast det finns förstås även här några riktiga tjurskallar som haft den dåliga smaken att höra av sig. En man tyckte till och med, och jag citerar: ” dom jävlarna kan väl nöja sig med en råtta. Det har vi gott om i Malmö!” Ja vad fan, eller kanske det skulle gå bra med en halt kalkon?

Slutligen en passsning till alla de som tror att gängvåldet är självsanerande. Det är det inte.

Välkomna till verkligheten i Malmö och ha nu en trevlig kväll!

Lämna en kommentar