En gammal grammofon…

Just det. Min dotter Molly har fått en alldeles ny vinylspelare. Något hon otroligt nog hade önskat sig. Verkar faktiskt som vinyl är ordentligt på gång bland tonåringarna just nu. Glädjer ett gammalt rock´n rollhjärta. Blev ju under hela min uppväxt utfodrad med schysst musik på vinyl instoppat i fantasifulla flerfärgsomslag.

Molly är just nu ute och handlar plattor. Inte min musik , men ändå !Detta hennes intresse måste ju bara stimuleras. Min rätt stora samling LP skivor gav jag bort till min son Jonathan för sådär 25 år och mina gamla EP och singlar fick Janne Bäckman när han fyllde 50 så den enda platta jag hade att provspela på den nya grammofonen var Gin & Grappos första LP som släpptes för ganska exakt 47 år sedan. I en tid då svensk musik var antingen Progg eller ABBA så måste ju den här ha stuckit ut flera mil från mängden. När jag åter hör texterna kan man ju få intrycket att vi försökte göra oss lustiga på ett ganska sexistiskt vis , men det stämmer inte. Jag lovar: Vi var exakt så som vi uttryckte oss.

Ska passa på att utnämna Malmös (Sveriges) sämsta mataffär. Netto på Östra Förstadsgatan som har blivit Coop utan ha taggat upp det allra minsta lilla grand. Samma sura personal säljer samma utgågna varor till högre priser. Den enda skillnaden från Nettotiden är den nya tiggaren, som blockerar ingången. “Hej, Hej”

 

 

 

Lämna en kommentar