Det har brunnit i bastun

Det brann i bastun på Hylliebadet igår,så idag söndag var den avstängd.
Jag vet av dyster erfarenhet att när sånt här händer, och det gör det tyvärr ganska ofta, så tar det förfärligt lång tid innan det repareras. Det gäller allt som dagligen saboteras på det relativt nybyggda badet. Tvålhållarna på herravdelningen som sparkades sönder för fjorton dagar sedan är ännu inte utbytta. Man kan således inte tvätta sig ordentligt innan man går i bassängen om man inte har med sig egen tvål. Hur många har det?
Hylliebadet utsätts för ständig skadegörelse av ett gäng förortsungdomar i trettonårsåldern. Detta sker rätt öppet eftersom de vuxna som ser på blir skrämda av hot om repressalier. Jag pratar med en badgäst och frågar: “Hur fan kan du vara rädd för några trettonåringar?” Han tittar i golvet litet generat och sen kommer det: ” dom har äldre syskon ”
Jag pratar också med två ur personalen. “Vet ni vilka det är som saboterar?” “Ja och dom kommer från väldigt besvärliga förhållanden.” “Så ni kan inte porta dom?” “Nej det får vi inte”
Vem fan är det som förbjuder civilkurage i Malmö? Har inte Ilmar Reepalu avgått i pension?
För mig är det solklart att barnens föräldrar är ansvariga för detta. Låt dom betala för reparationerna!
Det allra värsta är ändå likgiltigheten som alltmer breder ut sig bland sk vanliga människor i Malmö. De som låtsas att de varken ser eller hör. De har nog fått det samhälle de förtjänar.

Lämna en kommentar