Det går inte in två i bredd på Blue Deserts mugg!

På sjuttiotalet fanns det 82 fritidsgårdar i Storstockholm. Var de bra för kidsen? Tror faktiskt det. Folk fick träffas och byta erfarenheter med de som var på samma steg i samhället just precis då. Många träffade nog också sin första kärlek på gården.

Jag tror att Gin & Grappo spelade på varenda ungdomsgård. Det hade  vår superbokare Lasse Hallbergs fixat. Han bokade uppenbarligen in hela paketet, det vill säga ungefär 80 spelningar  vid ett enda besök på Stockholms fritidsförvaltning på Flemminggatan.  Fantastiskt! Jag blev på det här sättet yrkesmusiker ett helt år och det ska du veta Lasse, vilket moln du nu än sitter på, att din bokningsbravad får mig att förlåta den skeva gitarr du utan min vetskap la in på “Förståelse”.

Det var popbands gig på gårdarna flera gånger i veckan och dessa spelningar var utvecklande för alla musiker. Sveriges första kulturskola, absolut!  Dessutom lade just Gin & Grappos många spelningar och växande popularitet  grunden för att vi i maj 1975 kunde fylla Stockholms konserthus med ungdomar från gårdarna.Ljuva minnen!

Mindre roligt är att höra om den prognoserade covidsmittan som väntas i höst. Men fan, vi får hoppas på vaccin och ändå vara tacksamma för att folkhälsomyndigheten litar på vårt goda omdöme. Stora nedstängningar hindrar smittan men kastar in stora delar av befolkningen i missmod och ren apati. Kan man också bli riktigt dåligt av.

Slutligen: Får höra av Ilmar Reepalu att han inte alls viggade sprit när han besökte Blue Desert häromsistens. Han hade bara gått in där för att pissa. Å inte fan var han full, bara  jävligt pissnödig.

Hoppas att du tvättade händerna ordentligt efteråt Ilmar!

Lämna en kommentar