Det får jag inte för min fru!

Just nu går livet på halvfart. Pandemin har slagit sina klor i oss och depressionen lurar runt hörnet. Det blir allt svårare att träffa folk, så det gäller antagligen att bita ihop, eftersom någon förändring till det bättre för var dag känns alltmer avlägsen. Men ändå: Man kan bara att gilla läget.  Vi har ju så länge levt som om ingenting någonsin skulle kunna förändras, men nu när eländet kryper tätt inpå oss duger det inte längre att drömma. Vi måste lyssna på vetenskapen och inrätta våra liv därefter. Helt enkelt lära oss att leva i bättre symbios med naturen. Stora delar av mänskligheten svälter . Det vet vi , men vi gör strängt taget ingenting åt det utom att kritisera afrikaner  och kineser som jagar wild life att sälja på djurmarknader.

Johnny Bode var en musiker, låtskrivare och skojare av rang. Mest känd är han för Bordellmammans visor med sång av bla Lena Junoff ( nej inte socialministern) med flera. Det finns ett Johnny Bode sällskap, som delar ut pris till någon som har utfört årets Johnny Bode bravad. Nu senast gick det mycket rättvist till Beredskapsmuséet , som drog Aron Flams ironiska hakkorstiger inför tingsrätten för upphovsmannastöld. Den processen hade herr Bode , brännvinsadvokat som han var, kunnat åttaga sig att föra åt dom.

Alltfler covidrädda höjer sina röster. Vaccinvägrare ska inte få någon vård! Nähä och inte rökare eller alkoholister heller antar jag. Välkomna till det empatilösa samhället!

Jag vaknade i natt av ett fruktansvärt ljud , som verkade komma utifrån gården. Höll någon verkligen på att strypa katten? Nä inte Lindy i varje fall. Hon låg som vanligt sött på mitt bröst. Hon fick flytta på sig när jag tog mig upp till fönstret för att kika ut. Vad ser jag? Jo den jävla före detta borgmästaren Ilmar von Pitt sitter därute och gnider på en fiol! Jag öppnar upp och gapar ut: “Vad i helvete håller du på med!” Nu flinar fanstyget: “Jag övar på min hemläxa!” Nu blir jag smått förbannad. “Det får du väl för fan göra hemma!” Ilmar kastar fram sitt mest sardoniska leende belyst av en ficklampa under hakan. ” Ja men det får jag inte för min fru!”

 

 

Lämna en kommentar