Det bor en liten Caligula i Annie Lööf. Är dom släkt? På långt håll kanske?

Har Annie Lööf fått storhetsvansinne? Eller bor det rent av en liten Caligula i henne? Hon styr och ställer med Stefan Löfvén litet som hon vill, eftersom hans enda politiska ambition verkar vara att behålla makten, men det finns två tjejer som han definitivt inte rår på. Nooshi Dadgostar vill inte vara dörrmatta och faktiskt mot många odds stormar hon fram på vänsterkanten. Så då Märta Stenevi, som reagerar med berättigad ilska när Centerpartiet vill ta bort Allemansrätten. Den är ju helig för oss svenskar som älskar att bada i våra sjöar och plocka blåbär och svamp i skogen. Vi vill inte behöva forcera de stängsel som privata markägare kommer att sätta upp i fall Lööf får sin vilja fram. Den maktfullkomliga partiledaren kommer ändå att rösta för Löfvén som statsminister imorgon för hon vet att hon kommer få sin vilja fram som stödparti till en socialdemokratisk regering. Men inte fan rår hon på vårt nya Vänsterparti  eller för den delen Märta Stenevi som denna dag har min fulla respekt.

Kriget om dumskalleröstarna är nu i full gång inför ett eventuellt extraval. Det står främst mellan Ebba Bitsch och Nyamko Saboni. Det vinner Ebba stort. Hon har en förmåga att komma ur nästan vad som helst utan någon som helst rodnad på kinderna. Hon är naturligtvis helt olämplig i en eventuell borgerlig regering, men det eländet slipper vi tack och lov min gode Jesus ( referens till hennes partis kristna ursprung)för Kristersson (Jesus Kristersson?) kommer aldrig att bli statsminister.  Nyamko Sabuni då? Nej, hon kan ju inte rodna, men hon åker ut ändå,  om inte förr så efter nästa val. Antingen tillsammans med hela partiet eller så nöjer man sig med att bara ge henne sparken. Vilket som, ingen förlust för Sverige.

Hörde Girl from the North Country idag. Denna underbara duett mellan Bob Dylan och Johnny Cash väcker ljuva känslor till livs i mig. Vad många antagligen inte förstår är att dessa två giganter hade otroligt mycket gemensamt. Dom behövde verkligen inte kompromissa i studion.

Vill slutligen passa på att varna för Jimmie Åkesson. Han vill gärna framställa sig som en mjukis kukis. Det är han inte. De bor en smygnazist bakom det svarta skägget. Heil på er mina vänner! Vi hörs i morgon!

Lämna en kommentar