Den trumpetspelande idioten är nu avvisad från väntrummet.

Sydsvenskan vill ha ganska bra betalt för att man ska leta sig igenom all jävla reklam på jakt efter något intressant att läsa. Alldeles för mycket b-journalistik har det blivit, mest om Malmö FF, som knappast väcker min nyfikenhet. Är man uppväxt med Dagens Nyheter så är man. Heja Bajen!

Gårdagens TV bjöd på två giganter. Den ena, Ulf Lundell har jag numera fördragsamhet med. Måste litet motvilligt erkänna att jag tycker väldigt mycket om hans texter. Sen minns jag förstås med stor glädje alla fantastiska fester i Hasseludden hemma hos min fyllekompis Harry. Det var kul att återse Uffes syster Inger (Ludde), som jag kommer ihåg som en mycket empatisk , charmig tjej. Jo, jag har kvar CD:n som Harry skickade till mig för några år sedan. Fantastiska bilder från våra vilda fester. På sitt sätt ett kulturminne, som jag aldrig kommer att glömma.

Den andra ikonen som visade upp sina färdigheter igår var pojkboksförfattaren Jan Guillou. En pennalist och skrytmåns, som jag alltid kommer att tycka väldigt illa om. Vissa sår sitter så djupt att de aldrig läker.

Jag har fått frågor om Lena Junoff. Vem var hon? Jo hon var en halvduktig sångerska från Hisingen, som nog ändå är mest känd som den kvinnliga rösten på Johnny Bodes Bordellmammans visor. Att hon nu vill ge sig in i politiken för att överta Lena Hallengrens plats är nog ändå inte helt fel. Lycka till Lena! Johnny hälsar från sin grav. Vad ska en stackars fattig flicka göra…

En annan ikon som titt som tätt öppnar käften är Bert Karlsson.När han kritiserar våra oansvariga ministrar så blir det ändå till deras fördel. Bert har aldrig förstått värdet av att hålla käften.

En som också har svårt att vara tyst är Ilmar Reepalu. Vårdcentralen Granen har lyckats få polisen att avvisa den trumpetspelande idioten från väntrummet. Numera står han således utanför entrén och blåser och det säger sig polisen inte kunna göra något åt.

Tut i luren och ett riktigt gott nytt år önskar

Janne Braveheart

Lämna en kommentar