Den enes död blir lätt den andres bröd!

Sverige har dessvärre inte särskilt bråttom med att starta vaccinationen av sina medborgare. Vi ligger tidsmässigt långt efter Israel , som beräknas vara färdigvaccinerade i mars. Vad har Israel som Sverige saknar? Mod och handlingskraft? Skärp er nu Löfvén och Hallenberg. Se till att vi får in vaccin till landet!

Donald Trumps sista ämbetsdagar i Vita Huset kännetecknas av ett beteende som bara kan beskrivas som vansinnigt. Presidentens lynnighet är välkänd och hans regelbundna raseriutbrott är skrämmande. Likheten med Adolf Hitlers sista dagar i fuhrerbunkerns Berlin är uppenbar. Adolf ville inte att det tyska folket skulle överleva sin ledare, så han gav sin närmste vän, soulmate och tillika rustningsminister Albert Speer i uppdrag att rasera det som fanns kvar av tredje riket. Tack och lov lydde inte Speer sin fuhrers order. Världen överlevde och det kommer den göra den här gången också , men Trump? Ta bort fanstyget  ju förr desto bättre! En man med så destruktiva tankar som Donald Trump, kan inte tillåtas styra världens mäktigaste militärmakt. Hitler sköt tack och lov sig själv . Kommer Trump följa exemplet? Inte helt omöjligt.

Det bor hundhatare i Malmö . Bullar med insprutat gift, alternativt glasbitar, läggs ut längs innerstadens promenadstråk. Detta är ännu ett inslag i den alltmer depressiva stämningen som sprider sig likt psykotoxin i den skånska huvudstaden.   Så kan vi inte ha det. Polisanmäl direkt om ni ser någon som bullar upp på trottoarerna.

Jag ser i Sydsvenskan att de kreativa herrarna Reepalu & Rommel har dragit igång en ny affärsverksamhet. Jag läser direkt från den stora annonsen: “Vaccinera er i solen! Res med Rommel tours till Israel. Rum på lyxhotell med god koshermat. Spruta ingår i priset!”

Ja, sånt är livet. Den enes död blir lätt den andres bröd. Eller med tanke på situationen för Malmös hundar: Den ondes bröd blir lätt din vovves död.

 

Lämna en kommentar