Danskurser för tjockisar.

Idag messar myndigheterna ut goda råd i mängder till alla oss idioter , som inte har förstånd att förhålla sig på ett säkert sätt gentemot den ökande smittspridningen i samhället. Vi får således återigen, denna gång via våra telefoner, veta att vi ska snyta oss och hosta i armvecket och vi ska naturligtvis hålla avstånd , något som vi svenskar alltid har varit bra på , åtminstone så länge vi är nyktra.Snälla rara myndigheter , era välmenande råd är så bekanta för oss.

Men inte fan hjälper det. Den elaka smittan hittar vart den vill , när den vill ändå. Vårt hopp står och faller med det kommande vaccinet. Jag bara hoppas  att alla människor tar det, för då och först då, kan vi begränsa farsoten. Tills dess får vi leva med ökande dödstal och hög arbetslöshet.

Det är bara så tråkigt att vår regering med tillhörande myndigheter  är så senfärdiga i sitt agerande. En ny kombinerad ordnings- och smittolag kommer i mars. I mars !?!

Var jag blev smittad? Det vet jag inte, men jag har förstått att sjukdomen för många är vidrig. Med eller utan respirator.

Nu något helt annat för jag ser i dagens Sydsvenska  att Ilmar Reepalu har dragit igång danskurser för tjockisar. Den lille mannen med mustasch  har uppenbarligen ibland ändå hjärtat på rätta stället.

Jag fick ett märkligt tfn-samtal idag. Någon ville sälja på mig två papegojor. En hane och en hona. Säljaren påpekade förstås att eventuell äggkläckning ingick i priset . Dessutom skulle dessa fåglar vara ett gott sällskap i isolationen. Fågelförsäljaren var mycket påstridig och ville trots min uttryckliga önskan alls inte lägga på. Inte förrän jag frågade vad jag skulle göra med fåglarna om jag tröttnade på deras gojande. På detta hade han inget svar.

Slutligen: Ett stort tack till William från mig och katten Lindy för all hjälp under den här besvärliga tiden. Mjau!!!

Lämna en kommentar