Dagens döing

Dagens döing hade aldrig något med heder och samvete att göra, så han får helt enkelt bara tituleras Dagens Döing och ingenting annat. Han dog för ett par år sen och jag är antagligen den ende som i något sammanhang kommer att skriva några rader om honom. Dagens döing: Lennart Björklund
Jag kom i kontakt med Lennart sent sextiotal.Han hade med sin bakgrund som svartbälte i judo dragit igång något som han kallade för Svenska Självförsvarssällskapet. Verksamheten bedrevs i en gymnastiksal tillhörande den gamla skolan i Segeltorp och det var här jag lärde mig att slåss på riktigt.
Min uppväxt hade varit ganska problematisk med noll kontakt med mina föräldrar .Pappa var på det hela helt ointresserad av sin son och mamma gjorde sitt bästa för att isolera och rent av förnedra mig. Jag fick i stort sett göra som jag ville. Ett år var jag helt frånvarande i skolan. När rektorn då meddelade mina föräldrar att jag skulle få gå om ett helt år verkade dom inte bry sig.
Jag då? Ja min stora ilska byggdes bara på inom mig men jag visste inte riktigt vad jag skulle göra med den.
Men Lennart Björklund kom i ett slag att förändra min något introverta utveckling.
Han lärde mig att slåss! Jag blev så pass bra att han tog in mig som biträdande instruktör i sin famösa mördarskola.
Lennarts taktik gick i stort sett ut på att använda judons defensiva metodik till anfall! Mitt höga armlås blev till ett fruktansvärt bra attackvapen och det sitter än som en smäck! Jag lovar att jag fortfarande kan utföra det om man så väcker mig i min djupaste sömn.
Svenska Självförsvarssällskapet kom ganska snart att flöda över av inkomstbringande kreativitet då det startades upp flera udda biverksamheter. Tex en resa till London som kunde ha slutat i en smärre katastrof pga att ingenting egentligen fungerade. Det fanns rum till nästan alla men knappast sängar så det räckte. Jag blev ålagd att ragga sängar över hela Bayswaterområdet. De flesta hade hjul, så på något vis fick jag till det.
Efter fem år med Lennart hoppade jag av då jag insåg att jag hade blivit kompanjon med en urusel tjugofemöres bedragare. Jag såg honom inte särskilt ofta därefter. Jag har förstått genom tidningsartiklar att han åkte fast när han sålde obyggda hus i Tunisien till intet ont anande svenska pensionärer.En gång sökte han faktiskt upp mig för att försöka sälja på mig en luftrestaurang i Nacka.
Men du kan ta det lugnt däruppe i himlen eller vart du nu är Lennart. Allt är förlåtet.
Du lärde mig att slåss och därmed kan udda vara jämt.
För övrigt: Hela storyn om Lennart Björklund finns inbakad i min bok Daniel ( Egmont Saga)

Lämna en kommentar