Bor det inte åtminstone två personer i mig?

Schizophrenia?

En sjukdom som jag inte lider av.

Eller?

Bor det inte åtminstone två personer i mig?

En dr Jekyll och en Mr Hyde?

Låt mig presentera min alldeles egen dr Jekyll.

En framgångsrik och allmänt älskad man som i 75 år har tagit sig fram som rocksångare, författare, krögare, simlärare och skollärare.

Den mannen har också hunnit sätta 5 barn till världen.

Med tre kvinnor.

Som om inte det vore nog kan här bara konstateras att de barnlösa förhållanden har varit betydligt fler.

Min alldeles egna Dr Jekull som bor i mig är nämligen charmig, vacker , intelligent . Med andra ord en riktig jättevinnare.

Tyvärr har det mesta aldrig fått hållas särskilt länge

För en viss Mr Hyde har alldeles strax stuckit fram sitt fula tryne och med motorisk frenesi med sina vassa metalltänder börjat knapra på och likt bomber och granater förstört allt det den gode dr Jekyll byggt upp.

Mr Hyde är definitivt ingen vinnare. Det är det bara han själv som tror. Han är bara bra på att skapa ovänner och allmänt elände. Han är en jävla psykopat som alltför länge har bott i min kropp och gnagat på min själ.

Varför? Och var kommer Mr Hyde ifrån?

För drygt två år sedan åkte jag på en hjärtinfarkt. Den kom plötsligt och kunde ha blivit slutet för både Jekyll och Mr Hyde.

Men det gick bra och det kom att bli en vändpunkt i mitt liv.

Jag insåg att de extra år jag fått till skänks kunde användas till en kamp jag borde ha tagit upp för länge sedan. Dags att identifiera min Mr Hyde litet bättre för att lära mig att bekämpa honom.

Till vardags som till fest.

Det finns antagligen många andra därutanför min värld som liksom jag sitter på flera personligheter.

Jag tänkte på den här bloggen berätta litet om hur jag kom till insikt om min ”schizofreni” och hur jag lärde mig att bekämpa den onde Mr Hyde

Lämna en kommentar