Bits and pieces

Skjutningar och gängkriminalitet är dessvärre som vanligt på gång igen. Allra mest uppmärksammat är förstås mordet på den 12 åriga flickan i Botkyrka , som sköts av misstag(!) för ett par dagar sedan. Bullshit! Det finns inga sådana misstag. Ett mord är alltid ett mord!
Jo, jag bor tillsammans med en trettonårig dotter , som naturligtvis inte får gå ut med katten klockan 3.30, mitt i natten. Men vad fan om detta nu ändå händer, ska hon inte behöva riskera sitt liv för att ett gäng förortskriminella drar förbi på Östra Förstadsgatan. Vi har faktiskt ett problem i Sverige som vi omedelbart måste ta tag i!
Alla politiker skriker sig hesa efter mer poliser, men enligt min livserfarenhet är jag alls inte säker på att det är rätt medicin. Nej, det är framförallt i skolorna vi måste stärka upp. Ta in folk som kan prata med ungdomarna på deras eget vis.
Min vän Gunnar som jag brukar träffa på Hylliebadet tycker att sådana som han och jag skulle bli jävligt bra poliser. Det har han så rätt i,men ännu bättre skulle vi passa in som assisterande lärare. Det kommer naturligtvis inte att bli av för i det åldersstigmatiserade Sverige är vi alldeles för gamla.
Således nu tillbaka till forntiden. Här kommer något helt annat.
I ett industriområde utanför Växjö låg det famösa diskoteket Barbarella. Ett alldeles fantastiskt tillskott till stadens fattiga kulturliv. Hit kom de stora banden och spelade. Här träffade jag faktiskt Sex Pistols som gjorde ett tvådagarsgig. Johnny Rotten gick det att snacka med . De andra framstod som de fullblodsidioter de antagligen var. Bara en vecka senare stod jag på Barbarellas scen med Daydream. Ett rockband som i sina bästa stunder kunde leverera. I bandet spelade Pedro som alltid fick publiken att bua pga sin porträttlikhet med en viss Adolf Hitler. Med Daydream spelade också Clarence Öfwerman några månader, tills vi bröt upp för att göra Dylanprogrammet. Jag är inte helt säker men jag tror att också David Carlsson var med några gig innan han drog till USA och gitarrskolade sig.

Lämna en kommentar