Billiga Britt

Först en efterlysning:
I början av 80-talet gjordes en inspelning av Bony Moronie med svensk text: Billiga Britt. Ej att förväxla med den svenska betydligt lamare texten som kom att hamna på LP:n “Tack,tack” Jag kommer ihåg att Billiga Britt lades på R& P:s julkasett som delades ut till de närmast sörjande och några till. Den spelades in i OAL studion Sollentuna och jag tror att de båda fantastiska gitarristerna var Booggie Bengan Lundberg och Janne Oldaeus. Clarence var också med och i efterhand la Janne Bäckman på körer. Jag minns att jag sjöng med en helvetes känsla. Så om någon har kvar kasetten ber jag er vördsamt att lägga upp Billiga Britt som en kommentar till min sajt här. Tack!
Som jag tidigare har berättat så anfalls Hylliebadet här i Malmö då och då av ligistgäng som bara har för avsikt att trasha. Det är naturligtvis för jävligt men nästan lika illa är att badet tar flera månader på sig att laga det som går sönder. Av den anledningen finns det just nu ingen tvål att tvätta sig med efter toalettbesök eller innan man går i bassängen. Detta i corona tider! Personalen får regelbunden kritik av badgästerna för denna tröghet i systemet men slår naturligtvis alltid ifrån sig med båda händerna. “Vad ska vi göra? Vi får inte neka någon att komma in!”
Nej och det går naturligtvis inte att få stopp på skadegörelsen om man inte kan identifiera förövarna. Ansiktslösa går ju knappast att lagföra.
Jag vet inte om ni kommer ihåg danspalatset Nalen i Stockholm? Där fick bossen Topsy Lindblom stopp på tjafset som stundtals förekom genom att helt enkelt fotografera busarna och sätta upp bilderna vid entrén. Där angavs också namn + avstängningstiden som för det mesta var några månader. Det var effektivt.
Men så kan vi väl inte göra i Malmö? Nej här har vi ju fått lära oss att alltid ta två steg bakåt och hålla käften. Dessutom: Vad fan ska vi göra ute på kvällarna? (obs! ironi)

Lämna en kommentar