Annie Lööf. Jag tror att du i grunden är en god människa!

Första gången jag hörde dig Annie Lööf tala i Almedalen blev jag imponerad. Stark som en fura stod du där upp mot de buande nazisterna när du talade dig varm för asylrätten i Sverige. Jag blev nästan gråtfärdig av att ta in orden från dig, du modiga kvinna!
Senare har jag tyvärr fått revidera denna min positiva uppfattning om dig. Jag gillar nämligen inte Centerpartiets försök att revidera arbetsrätten. För mig är nämligen tryggheten så oehört viktig och för att få behålla den betalar jag gärna litet skatt.
Som du vet så förändras de flesta människor med åldrandet. En del hör litet sämre,får litet taskigare balans och alldeles för många klarar inte av stressen på jobbet, har helt enkelt svårt att orka med en 40 timmars högeffektiv arbetsvecka.
Självklart finns det seriösa, empatiska arbetsgivare som ser till att omplacera människor till uppgifter de kan utföra, men tyvärr finns det alltför många som utnyttjar folk till bristningsgränden. Vi ska absolut inte via lagstiftning uppmuntra dessa oseriösa företagare. Vi ska istället se till att människor kan vara kvar i arbetslivet så länge som möjligt. Jag vet att solidaritet inte längre är ett honnörsord, men det är ändå detta begrepp som har byggt upp vårt svenska samhälle till vad det är idag och du Annie när dessa äldre, mindre kapabla människor skickas iväg från sina jobb hamnar de direkt i socialhjälpen och där blir dom kvar tills dom dör.
Så Annie, jag tycker att du som i grunden är en god människa ska skrota dina planer på att supereffektivisera arbetsrätten.
Tänk nu efter ordentligt vilka konsekvenser det skulle få för oss alla i det svenska samhället.

Lämna en kommentar