Jag är ingen Grillis!

Först som sist ska det konstateras: Jag är ingen Grillis. Därför handlar jag inte på Willys!

Idag har jag fått mina fönster putsade. Så nu kan jag se ut igen. Dessvärre kan man också se in igen. Fast det är väl mest fåglar och hoppande grodor som befinner sig på den höjden.

Dansk livsglädje och entusiasm på Parken igår kväll. 4- 1 och raka spåret till slutspelet! Jag älskar vårt södra grannland och minns litet bitterljuvt mina år i Roskilde. Kunde nog ha gjort mer av min tid där, men nu går vi vidare. Dörrar man stänger bakom sig går som bekant aldrig att öppna igen. Det sa redan T.S. Elliot.

Jag pratade idag med en gammal musikerkompis om Soundside. Ja det var ju den där musikaffären som låg mitt i Götgatsbacken. Där handlade Gin & Grappo, liksom många andra band sina första anläggningar. Minns  föreståndaren och supersäljaren Uffe Widén med glädje. Han hade på många sätt en humor som liknade min. Jag tror att Uffe fortfarande lever någonstans däruppe i norra Dalarna.  Han efterträddes dessvärre av en riktigt hal typ, Tommy Jönsson. Vilket arsle! Det var då vi och många andra slutade att handla där. Mer om Jönssons skumma affärer och om hur han utnyttjade de unga musikernas popdrömmar kan ni läsa i min bok Summertime Blues ( Egmont, Saga)

De gamla sånganläggningarna var rörförstärkta och lät betydligt mer rock´n roll  än de transformerade nykomlingarna. De var dock dessvärre blytunga att förflytta mellan turnébullar och gig. Högtalarna gick väl an, men klumpen … fy fan! Det var väl där jag byggde upp min muskulösa kropp, eller?

Ännu en varm dag i Malmö. Ha det bra!

Lämna en kommentar