Om branden i Israel

Katoliker och protestanter

Inga konflikter engagerar så många människor i Sverige som den i Mellersta Östern. Folk blir ihjälslagna varje dag i Myanmar utan att de härskande despotiska ledarna på allvar kritiseras i svensk media. Särskilt många demonstrationståg mot de styrandes övervåld har jag heller inte hört talas om . I varje fall inte i Malmö.

En annan konflikt som är lika gammal som Mellersta Östern traumat är det ständigt pågående inbördeskriget mellan katoliker och protestanter i Nordirland, men den irländska problematiken verkar bara engagera oss när vi besöker puben. Skål Timothy och Pat!

Judar och muslimer

När det gäller branden i Mellersta Östern tar svenskarna dock alltid många gånger mycket ilsken ställning. Alltfler blir anti Israel. Många av dessa attitydbärare är ändå goda socialdemokrater som bara inte gillar bosättarna. Andra är simpla judehatare. Den värsta i denna växande grupp är Ahmed Rami som driver Radio Islam. Enligt denna jubelidiot är i stort sett alla svenskar judar. Jag säger bara som Charlie Chaplin, som ofta kallades för jude, fast han hade en helt annan härkomst. “Kalla mig gärna jude. Det gör mig bara stolt med tanke på hur många goda människor som har kommit ur just den folkgruppen” Du hade så rätt Charlie. Till denna brokiga samling kan räknas så vitt skilda personligheter som Albert Einstein, Jonas Salk, Bob Dylan, Leonard Cohen och Elvis Presley. Men som jag också alltid har sagt; Det finns goda och dåliga äpplen i alla skördar.

Freden i Mellersta Östern?

Kommer den någonsin till stånd? Jag har svårt att tro på en försoning mellan vissa arroganta judiska ledare och de blodtörstiga Hamasanhängarna. Men om folken fick bestämma? Då skulle det bli lugnt imorgon. Inga människor vill leva sina liv sittandes på huk i trånga skyddsrum och inte fan vill man att bomber ska falla över två så vackra städer som Tel Aviv och Beirut.

Magsår?

Just nu vaknar jag varje morgon med en gnagande känsla av oro för min familj,min dotter och mina fyra barnbarn i Israel. Jag och mina arabiska vänner (Jo, jag har flera såna!) vill se slutet på det pågående vansinnet. Idag!

inlagt med kramar från

Janne Braveheart

4 tankar på “Om branden i Israel”

   • Då ska jag kolla in din bok om Malmö. Kul att läsa och se om sin stad.
    Väntar på fortsättningen på Tunna blå linjen. Riktigt bra serie.
    I boken Stuv Mamö stuv var det karaktärer jag kände igen. Ska läsa om den vid tillfälle.
    Malmö har förändrats mycket sen jag flyttade hit 1980.
    Eva

    Svara

Lämna en kommentar