Skål och god fortsättning!

Juldagens nyheter domineras förstås av pandemins framfart. Vaccinet verkar vara på ingång och det är ett ljus i mörkret i en värld, som just nu  lider hårt av alla nedstängningar, som naturligtvis tär hårt på familjers ekonomi. Hörde just från min dotter att Israel väntar på en två veckors lång total nerstängning.

Hur det blir i Sverige framöver är inte helt lätt att veta. Beskeden från Löfvén och Lena Hallengren är oerhört motsägelsefulla. Dessutom: Den tidigare så hyllade Anders Tegnell tappar numera respekt dag efter dag, Det är tyvärr alldeles för uppenbart att han inte riktigt vet vad han säger.

Knugen går återigen ut på TV och ber oss- ja just det – att hålla ut. Gäller det alla uteliggare också? Såg i media att han firar Silvias födelsedag, den 23 december, år från år i olika salar.För att få litet trevlig variation, säger han. Drottningen uppskattar säkert hans omtänksamhet, men om han nu har så gott om plats kunde han väl låta uteliggarna få komma in och värma sig, kanske sova över denna kalla julhelg. Eller hur? Fast det går väl så klart inte drottning Silvia med på. Hon har väl nog av att borsta bort löss från sina frisyrer som det är.

Såg i morse reprisen av Lasse Åbergs “Stig Helmer Story”. En favorit som i mångt och mycket skickade nostalgikickar till mig, som upplevde en stark igenkänningsfaktor från en liknande barndom. Avsnitten från Nalen var kul att se. Åberg är en lysande och mycket underhållande berättare och just den här filmen är den överlägset bästa i hela Stig Helmer serien.

Till sist: Jag har som sagt svårt att förstå Gustav Fridolins förtjusning i de privata skolorna. Valfrihet för de rika?  Äger han möjligen bulvanaktier i engelska skolan?

Det ringer på dörren. Jag måste öppna för Ilmar, som kommer med den beställda julspriten.

Skål och god fortsättning.

önskar Janne Braveheart

 

Lämna en kommentar