Tummen upp för en bättre värld!

Julafton 2020 och livet har för många av oss tagit en smått sorgsen vändning.  Vi börjar så smått inse att även om vi bromsar den pågående pandemin så kommer vår bild av världen att för alltid vara förändrad. Hur gärna vi än vill kommer allt inte att gå tillbaka till vad det var. Vi måste snarast anpassa oss till att leva i en föränderlig värld , där vi på ett klokt sätt tar vara på planetens resurser istället för att missbruka dem. Vi måste helt enkelt lära oss att bättre leva ihop med vår natur. Det är ju vår samvetslösa djurhållning som har gett oss fågel- och svininfluensa och nu detta dödliga coronavirus.

Vi är också tveklöst tvingade att klara av klimatomställningen bra mycket bättre och framförallt snabbare än vad vi gör idag. Vi måste bygga ut de förnybara energikällorna om vi så måste ställa vindsnurrorna på Skansen och Götaplatsen.

Jag skickade ut min julhälsning idag med tummen upp, för jag tror ändå att vi kan vända utvecklingen åt rätt håll. Vi vill ju att våra barn ska få en värld att leva i, så det kollektiva självmordet får vänta! Vi ska hedra och förbättra Parisavtalet, vi ska stänga alla jävla minkfarmar och djurmarknader i hela världen och framförallt: Vi ska en gång för alla ta död på den allra vidrigaste sjukdomen, den som kallas för rasism.

Vi ska ty oss till envisa förkämpar för en bättre miljö som Greta Thunberg, alla Greenpeace-aktivister med flera och vi ska en gång för alla vända narcissister som Donald Trump ryggen och det för alltid.

Med detta sagt vill jag bara önska alla en riktigt god julafton.

Tummen upp!

Janne Braveheart

Lämna en kommentar