En varm korv med mycket senap och en Norrlands guld III till!

Frankrike befinner sig just nu i stormens öga. Macron viker sig inte, vilket hedrar honom. I Sverige tror man dock att islamistisk terror bäst hålls på avstånd om man har vett att hålla käften. Helt enkelt låtsas att man är osynlig. De svenska utrikesministrarna har varit bra på det. För vad betyder ett erkännande av Palestina så länge man konstant kritiserar Israel? Det är inte utan att jag ibland skäms över att vara svensk. Jag säger återigen: Vart tog kapten Tage Ringqvist vägen?

Jag fick ett samtal sent igår kväll från Ilmar Reepalu. “Jag ser att du känner Leena Skoog” flöjtade han fram. ” Kände” svarade jag helt sanningsenligt eftersom hon ju är död och begraven sedan 1998. “Vad då kände?” flåsade han i luren. “Hon finns inte längre med oss,” konstaterade jag helt torrt.

Det blev alldeles tyst i telefonen i rätt så många sekunder, sedan kom det: “Nej men Braveheart, du behöver inte vara svartsjuk. Jag tänkte inte bräda dig. Jag ville bara komma över och talla litet granna på henne!” Jag suckade nu rätt så tungt. “Du får fråga Björn på Blue Desert Music om han vet var hon ligger.”Nu lät Ilmar betydligt mer oroad. “Har Björn också pippat med henne?”

Har kollat in TV serien om dansbanden och tycker att den är välgjord ,även om den utförda musiken i mina öron låter litet töntig och scenkläderna… Att kalla det för svensk folkmusik är ju en förolämpning mot mina musicerande vänner i Orsa. Svensk dansmusik har sina rötter i amerikansk country and western och ingen annanstans , men när den utförs av så kompetenta tjejer som Jill Johnson och Kickie Danielson kan den ändå tilltala mig lika mycket som en varm korv med bröd och mycket senap, gärna med en Norrlands Guld modell stark till. Kanske dags för en öl nu? Undrar om Ilmar har några på lager?

 

Lämna en kommentar