Fler katter är svaret på råttinvasionen!

När min katt Lindy kommer springandes på vår vackra innergård flyr möss och råttor all världens väg. Jag är mäkta stolt över min lilla kisse med lagom lång svans. Detta är också ett tips till de som klagar på musinvasion i sina bostäder. Jo, jag såg inslaget på Rapport igår. Men kära människor: Skaffa en katt och problemet är löst! Katter är också på sina egna villkor underbara sällskapsdjur. Man kan inte släpa runt med dom i koppel, men kanske just därför.

En treårig flicka mördas i Norrköping av sina drogpåverkade biologiska föräldrar, dit hon mot bättre vetande har flyttats från en utmärkt fosterfamilj. Så resonerar ju socialen alltid. Ett barn ska få växa upp med sina riktiga föräldrar, no matter what! Det går dessvärre alldeles för ofta åt helvete. Man kan ju tyvärr inte förbjuda drogmorsor och kokainfarsor att producera barn. Hur skulle en sådan lag se ut? Ilmar hade under sin tid som borgmästare ett tänkvärt förslag. Han ville i alla utanförskapsområden sätta upp trafikskyltar med en överkryssad penis på gul botten omgiven av en röd ring.  Bra idé som dock  röstades ner av en, för en gångs skull enig opposition. Hur som helst: Vi vill ju så gärna skydda oskyldiga barn, men hur ska vi bära oss åt? Jag vill inte gärna tänka att det finns olösliga problem, men det här?

Jag noterade Per Bolunds hulkificering i söndagens partiledardebatt. Roligt om än något förvånande att denna nästan litet löjligt timide man hade sådana kvaliteter. Precis vad Miljöpartiet behöver för att inte slinka in under 4 % gränsen.

I Köpenhamn drar man åt snaran om uthyrarna av elsparkcyklar. Man beskattar företagen hårdare och beslagtar felparkerade fordon. Det borde vi göra i Sverige också. Det är i och för sig en underbar transportidé när den används av vettiga personer, men i blådårarnas händer blir det många allvarliga personskador. För att inte tala om de snubbelhinder för synskadade de oftast slarvigt omkullkastade (parkerade?) cyklarna har blivit. Nej, lillebror i söder vet som vanligt bäst. Se och lär!

vänliga hälsningar!

Lämna en kommentar